שינה עמוקה- חשובה למיתרי הקול ולבריאות הנפש והגוף
כל כך קשה לתת עצה בימים אלו כשאין מילים להביע את הצער הכאב הדאגה והמתח שעופף את כולנו. ודווקא משום כך חשוב שמי שיכול ינסה לשחרר ולו במעט מהמתח.
לשינה יש תפקיד מכריע בהפחתת מתח וטובה לבריאות הנפשית הגופנית והקולית שלנו מכמה סיבות:
השינה חיונית לוויסות הורמוני הלחץ של הגוף, במיוחד הקורטיזול. כאשר לא ישנים מספיק, רמות הקורטיזול עלולות להישאר גבוהות, מה שעלול להוביל ללחץ וחרדה מוגברים להפרעות במצבי הרוח, ולמתח רב מדי של המיתרים.
במהלך השינה, הגוף עובר תהליכי שיקום כדי להתאושש מהעומס. השיקום כולל שיקום של השרירים והרקמות וכמו כן המיתרים, תמיכה במערכת החיסון, תמיכה בתפקוד הקוגניטיבי ובתהליכי הזיכרון.
טיפים חשובים לשינה איכותית יותר:
- קבעו לוח זמני שינה קבוע: נסו ללכת לישון ולהתעורר באותה שעה בכל יום, אפילו בסופי שבוע. העקביות עוזרת לווסת את השעון הביולוגי הפנימי של הגוף.
- צרו שגרה מרגיעה לפני השינה: פעילויות מרגיעות כמו קריאה, אמבטיה חמה או תרגילי הרפיה כמו נשימות עמוקות (אפשר להיעזר עם אחד מהדגים של משפר הנשימה) .
- צרו סביבת שינה נוחה: ודאו שחדר השינה חשוך, שקט ובטמפרטורה נוחה. תשקלו שימוש באטמי אוזניים, במסכת שינה או במכונת רעש לבן כדי לחסום הפרעות. ודאו שהמזרן והכריות נוחים.
- הגבילו את החשיפה למסכים. האור הכחול מטלפונים, טאבלטים ומחשבים עלול להפריע לייצור מלטונין בגוף, ההורמון המווסת את השינה. נסו להימנע ממסכים לפחות כשעה לפני השינה.
- הימנעו לפני השינה מארוחות כבדות וגדולות, מקפאין ומאלכוהול, מכיוון שהם עלולים לשבש את השינה. כמו כן, השתדלו לא ללכת לישון רעבים, כי זה גם יכול להפריע לשינה.
- בצעו פעילות גופנית יומית סדירה (היא יכולה לקדם שינה טובה יותר). עם זאת, נסו לא להתאמן קרוב מדי לשעת השינה, מכיוון שזה יכול לעורר.
- בצעו תרגילים להפחתת מתח, כמו מיקוד תשומת לב, יוגה או תרגילים שכוללים הרפיית שרירים. הפחתת המתח יכולה לעזור להירדם בקלות רבה יותר.
- הגבילו את התנומות במהלך היום. אם צריך לנמנם במהלך היום, הקפידו לנמנם זמן קצר של 20-30 דקות. וזמן מוקדם יותר ביום. כדי למנוע הפרעה לשנת הלילה.
- השאירו מחברת או פנקס ליד המיטה כדי לרשום את התוכניות ליום המחרת וגם כל מחשבה דאגה או רעיון שיש לנו. זה יכול לעזור לנקות את המחשבות.
- הגבילו את צריכת הנוזלים לפני השינה, כדי להימנע מהתעוררות באמצע הלילה והליכה בשירותים.
זכרו ששיפור הרגלי הוא צעד חשוב בבריאות הנפשית הגופנית והקולית שלנו.
TMRG– מומחים לקול