האמת על השפעת צרבת על הקול – לא מה שחשבתם - TMRG

האמת על השפעת צרבת על הקול – לא מה שחשבתם

מה השפעת צרבת על הקול וכיצד להתמודד איתה

הריפלוקס או בעברית החזר וושטי הוא חומציות שעולה מהקיבה לוושט ויוצרת דלקת ,תחושת צריבה, חולשה קולית צרידות יובש חיספוס קולי ועוד. היא מתבטאת במה שמכונה צרבת. אז מה השפעת צרבת על הקול?

טעות נפוצה:  כדי לפתור צרבת וריפלוקס (במקרה שלנו את החומציות שעולה כלפי המיתרים ומשבשת את התפקוד הקולי שלנו) עלינו להוריד את רמת החומציות בקיבה לרמה נמוכה!

במילים אחרות חומציות תקינה או גבוהה בקיבה אינה בהכרח המקור לעליה של החומצות לכיוון הוושט והגרון. וצרבות אינן בהכרח עדות לרמת חומציות גבוהה בקיבה!!!!

ויותר מכך: חומציות בקיבה (לא זו שעולה לוושט) היא חשובה ונחוצה לתפקוד תקין של מערכת העיכול כדי לעכל ולפרק את המזון על מנת שייספג בגוף.   רמת  חומציות נמוכה בקיבה עלולה לגרום לבעיות שונות ורק לדוגמא מחסור בויטמין בי 12 שיגרום לעייפות, הפרעות בזיכרון, עצבות , עצבנות, חולשת שרירים ועוד…

אם אתם נמנים עם יותר מ 50 אחוזים מכלל האוכלוסיה הסובלים מדי פעם מצרבת או ריפלוקס ( חומציות שעולה לגרון) כדאי שתקראו את המאמר הבא על חומציות. דברים שכדאי לדעת וגם מה לעשות כדי למנוע אותה וכדי לשמור על הקול מנזקיה.

חומציות שעולה לגרון צורבת את המיתרים ומקשה על הפקת קול תקינה. לכן אחד מהדברים הראשונים שרופא אף אוזן גרון יחפש כדי להתחקות אחר הגורם לצרידות כרונית לא מוסברת הם נגעים על המיתרים ושרידי חומציות על המיתרים. (כמובן שקימות עוד סיבות נוספות לצרידות)

הפתרון הנפוץ לבעית הריפלוקס(חומציות שעולה) הוא כדורים סותרי חומצה.  הבעיה היא שהכדורים סותרים לא רק את החומצה העולה לכיוון הוושט אלא גם מפחיתים את החומציות בקיבה לרמה נמוכה מדי (מה שמשבש את פעילותה הטבעית של מערכת העיכול ואת ספיגת הויטמינים והמינרלים ועלול לגרום לאלרגיות ולעוד השתלשלויות בריאותיות לא רצויות. יש מקרים שלאחר שמפסיקים לקחת את התרופה המצב יכול להחמיר יותר מאשר לפני השימוש בה. אז כמו שכמעט כל רופא טוב מזכיר יש מחיר לכל כדור ! (ולכן כדאי לפני השימוש לשקול שוב את הפתרונות הקיימים  שכוללים אורח חיים מתאים או שינוי בהרגלים ועזרה של מוצרים טבעיים).

אני נתקלת בלא מעט רופאים  שלא ימליצו מיד על סותרי החומצה או שיגבילו את השימוש לתקופה יחסית קצרה . ( וכמובן שיהיו מקרים שיוחלט אחרת, על שימוש מתמשך בכדור. וכמו תמיד בנושאי בריאות כל מקרה לגופו ותמיד נשקלת התמונה בכללותה. רווח לעומת הפסד) השפעת צרבת על הקול

כמה מהגורמים לצרבות ולהחזר הוושטי שאת חלקן ניתן לנסות לברר עם הרופא המטפל ע”י בדיקות מתאימות:

מתברר שדווקא כשאין מספיק חומצת קיבה שתעכל את האוכל שאכלנו, אנו עלולים להיות עדים לחומציות שעולה מהקיבה. (ההפך ממה שאנו עלולים לחשוב)

 נדרשת כמות מספקת של נוזלים כדי לייצר את חומצת הקיבה (ולכן צריך לשתות הרבה מים ).

דרושים לגוף כמות מספקת של מלחים/מינרלים כדי להפוך את החומצה למספיק חומצית כדי שפעולת העיכול תהיה תקינה . (יש לבדוק אם קיים מחסור במינרלים) אם יש חסר אפשר להניח גרגר מלח ים אטלנטי מתחת ללשון לפני הארוחות.  

כשיש דלקת קיבה כרונית חומצת הקיבה תהיה נמוכה ולכן עלולות להווצר תופעות  של חומציות שעולה. 

מכאן ש:

אם נוריד באופן קבוע את רמת  החומציות בקיבה לנמוכה מדי (ע”י כדורים) נשלם מחירים. מספר דוגמאות:  איבוד מינרלים, קושי בספיגה של ויטמינים חיוניים שחשובים לתפקוד הכללי של הגוף. קושי בספיגת בי 12 ברזל וויטמינים שיובילו לאנמיה (מספר נמוך של כדוריות הדם האדומות)  פגיעה של תאי עצב שהתולדה תפקוד לא תקין של הגוף. מעלים סיכוי של המצאות חיידק ההליקובקור פילורי שיפגע בגרון ובכלל(שעלול להמצא בגלל מחסור בבי 12)

כדי לפתור מהשורש את הבעיה חשוב לטפל בצורה משלימה במספר מוקדים.

מה לעשות? כיצד מונעים את חזרת החומציות? 

לפנות לתוזנאי (מטעם קופת החולים או באופן פרטי) שיעזור לכם להתאים את התזונה כדי למנוע את התופעה.

ההמלצות שלנו:

  1. להמנע או להמעיט מזונות חומציים כגון בשר, עוף , מוצרי חלב , דגנים , מטוגנים ,אוכל מתובל, חריף,גלוטן. סוכרים.שתיה מוגזת. קופאין. אלכוהול. מאכלים עתירי שומן. פירות הדר,עגבניות חצילים. שום, בצל)במקום זה להגביר  תזונה עשירה בירקות ופירות חיים חוץ ממה שצוין.
  2. מזונות מסייעים להקל על תחושת הצריבה, בננה, שקדים, תה קמומיל,תה שומר,תה ג’ינג’ר.
  3. יש לאכול ארוחות קטנות לאורך היום, ו להפריד בין פעולת השתייה ופעולת האכילה. הכלל הוא לא לשתות במהלך מחצית השעה שלפני הארוחה וחצי שעה אחריה.
  4. להקפיד על שתייה מרובה של מים
  5. לאכול כשאנו רגועים (כשאנו במתח, חרדה משון מתעכל פחות טוב וחומציות עלולה לעלות).
  6. לשקול הליכה קצרצרה לאחר ארוחה כבדה.
  7. לא לאכול כשלוש שעות לפני השינה. ובמידה ואתם ממש סובלים מהתופעה כשהולכים לישון לשכב על צד שמאל כדי להוריד לחץ מהקיבה.
  8. להשלים ויטמין בי 12 במידת הצורך. הויטמין חשוב ביותר לתפקוד תקין של הגוף. (בי 12 מצוי בבשר ובשמרים שבעצמם יוצרים חומציות כך שמי שלא אוכל מהם חשוב שישלים ע”י תוסף תזונה)
  9. להמעיט בתרופות שלא הכרחיות.  בהתיעצות עם הרופא המטפל!!
  10. להימנע מעישון (או להפחית למי שקשה לו להגמל) עישון (מלבד שאר הרעלים שמוסיף לגוף) מחליש את השוער הוושטי התחתון. ובכך עם הזמן יכול לגרום למעבר של מיצי קיבה לוושט ולצרבת.
  11. אם אתם סובלים מעודף משקל מומלץ להפחית ממנו כדי להוריד את הלחץ על הקיבה.


לסיכום:  

כדי לחדד יותר את המסר:

חומציות בקיבה היא ענין מבורך.

חומציות שעולה (ריפלוקס) ותחושת צרבת דורשת שינוי.

כמו לבעיות קול אחרות גם כאן פיתחנו ב TMRG תערובת השמנים המרוכזת לניקוי מיידי משאריות החומציות שעלו המפריעות להפקת הקול צלולה ונעימה יותר, וכן מגינות על המיתרים מפני ההשפעות המצטברות של החומציות.

טליה

TMRG  מומחים לקול

 

 

זקוקים לייעוץ מקצועי? מלאו פרטים ונחזור אליכם עם התאמה מושלמת של מוצר




    היה מעניין? שתפו עם חברים

    צרו איתנו קשר

      קטגוריות מוצרים