חוסר סגירה של מיתרי הקול
אנשים רבים שמרגישים קושי בהפקת הקול נתקלים בבואם לרופא האף אוזן וגרון באבחנה הקובעת שהם סובלים מחוסר סגירה של מיתרי הקול.
מהי חוסר סגירה במיתרים:
כשמה כן היא המיתרים אינם נסגרים בצורה תקינה, או שהם נפגשים בצורה שאיננה סימטרית.
מיתרי הקול נפגשים ומתרחקים נצמדים ומתרחקים מאות פעמים בשניה. המפגש הזה יוצר את הצליל. הסגירה אמורה להיות מלאה אך גם לא לוחצת מדי כדי שלא תגרום לנזק.
תסמינים לחוסר סגירה במיתרי הקול:
במפגש בין המיתרים האוויר העולה מהריאות נעצר. לעומת זאת כשהסגירה לקויה נוצר רווח בין המיתרים שדרכו יוצא האוויר, ויוצר קול אוורירי יותר. בנוסף יורגש קושי ומאמץ גדולים יותר בהפקת הקול, קול חלש, צרידות, עייפות קולית ועוד.
הסיבות לחוסר סגירה:
הגורם לתופעה עלול להיות שימוש יתר במיתרי הקול שבעקבותיו נוצרת עייפות קולית
או כתוצאה מעייפות גופנית וחולשת שרירים מסוימת בגוף.
סיבה נוספת לחוסר סגירה היא עקב נגעים על המיתרים שחוסמים את סגירת המיתרים.
איך מטפלים בחוסר סגירה של מיתרי הקול שנובעת מחולשה?
הערה:
במקרים של חוסר סגירה מלאה של המיתרים כתוצאה מנגעים על המיתרים.
הטיפול יהיה שונה..האבחנה תהיה נגע על המיתרים שבעקבותיו המיתרים לא נסגרים באופן מלא., מה שידרוש זהירות ועדינות מבחינת טיפול והפחתת עוצמות בהפקת הקול. לעומת זאת חוסר סגירה שנובע מחולשת מיתרים ידרוש חיזוק ועבודה אינטנסיבית יותר להגברת מאסת השריר של המיתרים, במקביל לשמירה על ההיגינה הקולית שמורכבת ממנוחה קולית מספקת בין מאמצים קוליים.
תרגילים:
ישנם תרגילי קול יחודיים שעוזרים לחיזוק הסגירה תרגילים המבוצעים בהדגשה והקפצה של הצליל בצורה הנקראת ‘סטקטו’ (מונח במוסיקה).
אנחנו מקפיצים את הצלילים בצורה חדה. כל צליל מנותק ונפרד מקודמו. ניתן לחזור על אותו הצליל בתנופה ובקלילות. נדרש לדחוס את האוויר קצת יותר מהרגיל כדי שמפגש המיתרים יהיה מלא יותר. מעין ‘התקפה’ בהפקת הצליל.
בנוסף יש לחזק את שרירי התמיכה. שרירים נוספים בגוף שתומכים בהפקת הקול.
תרגילי ‘פושניג’.(תרגילים סטטיים ללא תנועה לחיזוק הסגירה)
המטרה ללחוץ ולהצמיד את המיתרים תוך כדי הפעלת כוח חזק עם שהייה בתוך התנוחה למספר שניות.
תרגיל לדוגמא: הצמדת ידיים לחיזוק שרירי הצוואר והעורף: הצמדת כפות הידיים אחת כנגד השנייה כף מול כף.כשהמרפקים לצדדים. הידיים מונחות בגובה בית החזה. יש להישאר בתנוחה מספר שניות, לשחרר ולחזור על הפעולה 3 פעמים ברציפות. 3 פעמים ביום. כאשר שומרים על כמה שניות הפסקה בין סט לסט..
תרגילים נוספים לחיזוק סגירת המיתרים:
שרירי הבטן הסרעפת שרירי הגו והשרירים הבינצלעיים הכרחיים כדי לתמוך בתהליך הפקת הקול וסגירה טוב של המיתרים.
דוגמא:
תרגיל חיזוק שרירי הליבה (מדובר בשרירים שעוטפים את עמוד השדרה, שרירי בטן גו.
תרגול “פלאנק “: (על שמו של הפיזיקאי מקס פלאנק )- גשר קידמי
הדגש הוא על חיזוק שרירי הבטן.
תרגול קצר של 5 שניות 3 סטים (ובהדרגה להגביר את משך התרגול) 3 פעמים בשבוע.
לשכב על הבטן ואז יש להשען על האמות. לעלות ולהשען על קצות אצבעות הרגליים ולנתק את הגוף מהרצפה וליישרו. הגוף ישר כשהוא מקביל לרצפה. לשים לב שהוא לא עולה ולא יורד (ישבן לא שקוע ולא מורם) להקפיד על הנשימה במהלך התרגיל (אם יש קושי בנשימה או רעד להפסיק את התרגול ולנוח).
הטיפול האופטימלי לחוסר סגירה
לא אוכל לסיים מבלי להזכיר את התועלות הרבות שעשויות להתקבל במצבים של חוסר סגירה מהשימוש עם ערכת TPV.
ההמלצה ה’חמה’ שלנו לפתרון מלא ומקיף של בעית חוסר הסגירה היא תרגול עם ערכתTPV הפתרון אולטימטיבי (קל נוח ובטוח) לעבודה על סגירת המיתרים שיקום הקול מניעה וטיפול בכמעט כל הסוגים בהם נדרשת עבודה לשיקום המיתרים להפקת קול טובה יותר. העבודה עם האביזר יוצרת תמיכה נגדית ופועלת כמשקולת על המיתרים ותורמת לחיזוק המיתרים וכך גם לחזרה לסגירה מלאה שלהם. עם התנגדות המים הלחץ מאוזן ולא יכול להגרם נזק כתוצאה מלחץ גדול מדי על המיתרים.
יחד עם המוצרים הטבעיים שתומכים בפעולת המיתרים, התוצאות המתקבלות במצבים של חוסר סגירה ללא נגעים וללא שיתוק של אחד המיתרים הן כמעט 100 אחוזי הצלחה ובמהירות מפתיעה. (בכל מקרה אחר של שיתוק או בעיות עצביות קיים שפור מתמשך עם ההתמדה של הטיפול, וגם במקרים שהנזק בלתי הפיך התועלת רבה).
טליה TMRG