מה הקשר בין תינוק בכייני וצרידות?
יש שיגידו ששימוש לא נכון בקול הוא המקור לכל בעיות הצרידות. נשאלת השאלה האם באמת הפקת הקול בעוצמה חזקה היא פעולה מסובכת ומורכבת עבורנו או שאולי זו פעולה טבעית ופשוטה וכמו שאומרים: כל תינוק יכול?!
אז אם נקשיב ונתבונן בבכי של הרך שזה עתה הגיח אל תוך עולמנו, במשך תקופת מה ונלמד את שפת הגוף במהלך הבכי, נבחין בכמה סימפטומים שחוזרים על עצמם ונוכל ללמוד גם ממנו דבר או שניים על קול חזק .
(בכיו של תינוק גדול קטן רזה שמן יהיה רם ונישא מעל כל רעש אחר וטוב שכך..)
ללא חזרות, ללא אימונים ללא חימום קולי מדורג, ולרוב ללא בעיות צרידות ניכרות. הקול חזק וצורמני עד ששלוותינו לעיתים נחרדת.
אז איך זה שתינוק בן יומו מצליח, ואנחנו מתעייפים כל כך?
ממוצע של בכי אצל התינוק הוא עד 3 שעות ביום. בשאר שעות היום הוא בוכה וישן.
אנחנו לא.
כשהתינוק בוכה נראה את את התנועה של הבכי מתחילה מאזור הבטן. וגם נשמע קול עמוק והפקת קול מלאה (הצליל שלו דמוי שיעול שמגיע מעומק הגרון). הוא ‘מקפיד’ על נשימה סרעפתית.
פעמים רבות אף נראה שהתינוק עוצר ולוקח נשימה ארוכה עד שנדמה שהוא עוצר את נשימתו. כל פלג גופו העליון משתתף בעבודה.לעיתים הוא נראה כמתפתל (מה שמוסיף תנועתיות) או שהוא מקשיח את גופו (את השרירים הטבעתיים שעוזרים לתמיכה) אזור הבטן נע ונד מהסרעפת עד שנשמע ממש קפיצותו וקטיעות כשהוא מתחיל את הבכי .
כשהוא צווח ממש חזק הקול של הבכי יהיה גבוה מרגיל (משתמש בתיבות התהודה הגבוהות. אזור האף והסינוסים) לעיתים השפה התחתונה שלו רוטטת (מה שמוסיף קול הדהוד) ונתון חשוב נוסף : צליל הבכי דומה בד”כ ליללות נשיפתיות (טכניקה קולית מקובלת בפיתוח קול שמוסיפה עוצמה לצליל) אציע תרגיל שיעזור לנו לחזור לתנועה הטבעית של הסרעפת שתומכת בהפקת קול בריאה.
עם השנים אנחנו מאבדים מהתנועתיות הטבעית של שרירים מסוימים בגופנו כולל הסרעפת. יש לציין שהתרגול של הנשימה הסרעפתית הוא אבן היסוד בכל שיטות פיתוח הקול וקלינאות תקשורת.
תרגיל לאימון שרירי הסרעפת והקואורדינציה בין שרירי בית הקול ופעולת הסרעפת–
הלשון משוחררת ושטוחה .לפתוח מעט את הפה.
נשימות מהירות מאוד!! וקצרות דרך הפה
תוך הפעלת הסרעפת.
יד מונחת על הבטן..הבטן נכנסת פנימה בכל יציאה של אוויר
ויוצאת החוצה עם השאיפה (הכנסת האוויר)
דומה לנשימת הכלב.
לאחר סדרת תרגילים של 30 פעמים. לנוח מספר שניות
ולחזור לעוד שני סטים נוספים של 30. (לבצע מנוחה בין סט לסט)
עכשיו להוסיף צליל מקוטע קל וקצר עם כל נשיפה.
מומלץ לחזור על התרגיל 3 פעמים ביום.
שבוע טוב וקול בריא וחזק.
טליה