כוחה של צעקה
כוחה של צעקה:
צעקה היא קול מתפרץ, פתאומי , רגשי, פראי, חזק.
החשיבות של הקרנת הקול קדימה בזמן צעקה, חשובה במיוחד עבור מורים גננות וגם עבור שחקנים מרצים וזמרים הנדרשים להשמיע את קולם מדי פעם באופן בולט.
היכולת ל’הרים’ את הקול חיונית לשליטה בקהל המאזינים (התלמידים) וכמובן לשירה.
כדי לשפר את הקרנת הקול (הנקראת גם פרויקציה או השלכה או הטלה) חשוב שניישם את העקרונות הבאים:
1.תמיכת נשימה:
חשובה תמיכה נכונה בנשימה שהיא בסיסית להקרנה קולית עוצמתית. נשימה סרעפתית תאפשר לתמוך בקול ולספק בסיס יציב לקול חזק ומבוקר.
2.גובה הצליל / הטון:
המפתח לצעקה הוא מציאת הגובה והטון הנכונים. בצעקה צריך לשאוף לגובה צליל גבוה. בגובה הקול יהדהד באופן בהיר ועוצמתי יותר מאשר בנמוכים.
3.שמירה על היגיינה קולית:
מחנכים מרים שחקנים וזמרים כאחד צריכים להיות מודעים למתח קולי, שעלול להוביל לנזק לאורך זמן. לכן חשוב לשמור על הידרציה (שתיים מים ואינהלציות) ושילוב חימום קולי לפני דיבור או שירה מאומצים וחזקים.
4.טכניקות הקרנה/מיקוד הקול קדימה:
הקרנה ווקאלית יעילה כוללת הפניית הקול לכיוון החך הקדמי והלחיים ולעבר הקהל. מורים מרצים ושחקנים יכולים להפיק תועלת מטכניקות אלו כדי להבטיח שהקול יהדהד למרחב בצורה עוצמתית ובריאה, בעוד שזמרים מתאמנים בטכניקת הקרנה שנקראת טוונג.
כדי לשפר את הביצועים של הקרנת הקול קדימה ניתן להיעזר באטב האף ובגלשון (מאמן שרירי הלשון) וכך לשפר בצורה יעילה טכניקה זו של המיקוד הקדמי.
לסיכום, שליטה בהקרנה ווקאלית יעילה היא המפתח ל’העצמה קולית’. על ידי יישום טכניקות אלו ושמירה על בריאות קולית, אפשר לשפר את היכולות.
ותמיד חשוב להזכיר לעצמנו שכאשר אנו חשים בחוסר נוחות קולית, עלינו לבחון באופן יסודי את המצב ולפעול לריפוי ושיקום.
TMRG- פתרונות קול