או כפי שרבים מכנים רווח בין המיתרים – כיצד לפתור!!
|
חוסר סגירה הרמטית של המיתרים הוא אחת מהתופעות הנפוצות הגורמות לצרידות וקושי בהפקת הקול. מיתרי הקול נצמדים ומתרחקים במהירויות עצומות בזמן הפקת הקול. המפגש הזה הוא הרגע בו נוצר הקול שלנו.
קושי בהפקת הקול יכול להיווצר ממצב בו סגירת המיתרים איננה מלאה.
כלומר, המיתרים נפגשים בצורה לא סימטרית או לא על כל המסלול שהיו אמורים להיפגש כדי ליצור צליל מלא וחזק. איבוד קול הוא מצב קיצוני בו אין מפגש.
ברווח שנוצר בינהם 'בורח' אוויר. ממש כפי שיש פנצ'ר בגלגל. ככה גם הקול שלנו עם כמויות רבות מדי של אוויר. העוצמה תיחלש והקושי יגבר. הפקת הקול תהפוך למאמצת ויהיו שאפילו יחוו זאת ברמה הרגשית. חוסר חשק לדבר, עייפות תסכול עצבנות ועוד.
מיתרי הקל הם שריריים ובכל בעיית צרידות יהיה לנו עסק עם השרירים. כשהמצב לא אופטימלי התופעה הראשונית היא שהשרירים בגרון שפועלים להפקת הקול ייצאו מאיזון.
בכל פתרון של בעיית צרידות ננסה להוסיף את מימד הטיפול בשרירים (שחרור השרירים אם ע"י מנוחה, תמציות מתאימות שירפו וישחררו, ותרגול מיוחד).
מאחר והשרירים בגרון מסובבים את המיתרים פותחים אותם סוגרים אותם מאריכים ומקצרים אותם בכל קושי קיים השרירים יגיבו וישפיעו על המצב בגרון.
כשהשרירים יוצאים מאיזון: הם לא יתכווצו עד למקסימום שלהם, לא ישתחררו עד למלוא ההרפיה וכמובן לא יסתובבו בצורה חופשית ומלאה .
המסלול שלהם לא יהיה מלא. כלומר, הסגירה לא תהיה מלאה. ואז נשמע צליל דק מדי, חלש מדי אוורירי מדי וכו'.
|
אז מה עושים? |
|
|