הקשר בין תזונה וקול איכותי (אנרגיה) - מתוך סדרת מאמרים - TMRG

הקשר בין תזונה וקול איכותי (אנרגיה) – מתוך סדרת מאמרים

 

סדרת מאמרים  : הקשר בין תזונה וקול איכותי (אנרגיה)

 

Depositphotos_19959231_m-2015

 

מאמר ראשון:

 

ידוע זה מכבר שיש חשיבות עצומה למזון שאנו מכניסים לפינו לבין הבריאות הכללית שלנו. אך לא מספיק ידוע ולא מספיק מובן מהו הקשר בין המזון שלנו לביצועים הקוליים שלנו!!!!

זמרים שחקנים חזנים מורים מרצים וכל מי שמדבר שעות רבות או בעוצמה חזקה(או גם וגם) יעצים את היכולות הקוליות שלו וימזער נזק שעלול להופיע מהמאמץ אם יקפיד על תזונה נכונה לפני ואחרי המאמץ.

המיתרים הם שריריים. ושרירים זקוקים לאנרגיה. אנרגיה היא מילת המפתח!

כשיש לנו מאמץ קולי רב אנו צריכים להקפיד על צריכת מזון מדויקת שתספק לנו מספיק אנרגיה וכוח כדי לעמוד בעומס וכדי להגיע למקסימום תוצאות ואיכויות קוליות . לא פעם אני נפגשת עם אנשים/זמרים שמתלוננים על בעיות קוליות לאחר תקופה של דיאטה והורדה במשקל.

חשוב שדבר ראשון נבין שיש קשר אמיץ בין התוזנה (כמות הקלוריות, התפריט שאנחנו אוכלים, כמה אנחנו אוכלים ומאוד חשוב מתי אנחנו אוכלים ומה/ומתי לא).  הנתון העיקרי שאני רוצה להדגיש הוא שחשוב לשמור על רמת אנרגיה גבוהה ולהרגיש חיוניים בגוף לפני שאנחנו מתחילים פעילות קולית כלשהי.

בוודאי שרמת אנרגיה קשורה למספר שעות השינה איכות השינה, מנוחה לפני מאמצים אבל בסדרה הבאה נבין עד כמה התזונה חיונית לתנועת המיתרים ואיכות הקול ומה ומתי מומלץ לאכול.

המטרה: להגיע לתוצאות קוליות טובות ולמנוע או לטפל בבעיות קול.

זה לא מספיק שנלמד פיתוח קול או שנשתלם בסדרת מפגשים עם קלינאי התקשורת או שנתרגל ונתאמן . חשוב שנבין את הידע הבסיסי שקשור לתזונה ומאמצים קוליים (וכמובן למאמצים גופניים בכלל). שנגביר מודעות לנושא התזונה וכמובן שנקפיד ליישם ולאכול  לפני ואחרי המאמצים מתי מה וכמה שגופנו צריך.

קורה לא פעם שלפני הרצאות חשובות /אודישנים או הופעות שמרגשות אותנו מרוב המתח וההתרגשות התיאבון ננעל לנו ואנו מגיעים לרגע האמת שלא בשיאנו בלשון המעטה. עייפים. מתוחים. ולא באמת מבינים מה קרה? / מה התפספס? למה לא היינו במיטבנו? כשאנו מחפשים את הברק /הניצוץ שנעלמו.

אני מקווה שלאחר סדרת מאמרים זו כבר לא נמצא את עצמנו חוזרים על טעויות.

 

משימות:

לגלות בעצמנו ע”י ניסוי טעיה התבוננות ומעקב מה המזון שלא מתאים לנו / שמעייף אותנו ושמונע מאיתנו להגיע להפקת קול אופטימלית.

מה גורם לנו לליחות, לחומציות. לגירוי.לצריבה ובאופן כללי לתחושה לא נוחה בגרון. אילו מזונות או אילו סוגי שתיה.

ולהיפך :

מהו המזון שטוב לנו. מה השתיה שטובה לנו. מהן הכמויות שנכונות לנו,  ומתי.

 

חשוב שנסגל לעצמנו לפי המסקנות שלנו לוח זמנים לארוחות לימים שיש לנו מאמץ קולי. כדי שלא נגיע לעבודנו עייפים וניתקע עם מיכל ‘דלק’ ריק. שנתכנן מראש את הארוחות  (מה מתי כמה)

ועד למאמר הבא בסדרה, שיהיה בהצלחה

 

למי שעדיין לא יודע על השיטה הטיפול הקולי החדשה של TMRG בעזרת ה- TPV  לשיפור איכויות הקול

מווזמן להכנס ללינק

 

זקוקים לייעוץ מקצועי? מלאו פרטים ונחזור אליכם עם התאמה מושלמת של מוצר




    היה מעניין? שתפו עם חברים

    צרו איתנו קשר

      קטגוריות מוצרים